Как да убедите родители си да ви пуснат на обмен в чужбина

Wednesday, March 26, 2014

5 причини да станете YFU-семейство

Ученик на обмен, Аника, с нейното YFU семейство

Търсим семейства за учебната 2014/2015 година, затова решихме да ви дадем 5 причини да приемете чуждестранен YFU-ученик. Включването в YFU като приемно семейство е чудесна възможност да направите света свой дом и да станете част от прекрасно глобално общество! Ето и някои причини, които биха ви накарали да се замислите:

1. Изградете нова връзка, която остава завинаги

Решението да станете YFU-семейство е важна стъпка, а ние искаме да направим всичко възможно връзката ви с „гостуващия“ ученик, да е наистина специална. Ние ще ви помогнем да изберете ученик, който е подходящ за вашето домакинство и наистина ще стане част от вашето семейство по време на престоя си. Ще имате нов брат/сестра или дете, с което ще поддържате контакт години наред. Семействата, които вече са част от YFU изграждат здрава и дълготрайна връзка с техните „гостуващи“ ученици, което е чудесна възможност за поддържане на топли отношения с човек от другия край на света.

2. Възползвайте се от шанса да развиете познанията си за чуждите езици

Ученици от целия свят идват в България – носители на различни езици и култури. В миналото сме имали „гостуващи“ ученици от Германия, Естония, Латвия, Тайланд и Аржентина. Ако някой от вашето семейство знае (или учи) чужд език, би било възможно да приемете ученик, който е носител на точно този език. Не само получавате шанс да практикувате езика, но също така помагате на ученика да се установи и да се почувства „като у дома“ по-бързо.

3. Научете повече за приемането и толерантността

Независимо дали говорите езика или не, присъствието на млад човек от друга култура е преживяване, от което всички от вашето семейство биха спечелили. Светът е пълен с различни разбирания, традиции и възприятия, а толерантността и това човек да е отворен към света, са неща, които са от полза на всяка възраст. Присъединяването ви към YFU е чудесна възможност за вас и вашето семейство да се научите да приемате разликите и да разбирате ценностите на други хора.

4. Споделете българската култура

В YFU се стремим да помогнем на учениците напълно да се потопят в българската култура и език. Затова насърчаваме семействата да работят с децата в тази посока. Чуждестранните ученици ще искат да научат всичко, което могат за България, а вие можете да споделите това изживяване с тях – било то като ги научите да правят баница, мартеници или като им покажете традиционната българска Коледа. Вие ще изиграете много специална роля в знанията им за нашата страна, а може и самите вие да научите нещо ново за България, гледайки на вече познатите неща през очите на чужденец.

5. Направете света свой дом!

Това неслучайно е мотото на YFU – с присъединяването си към семейството на YFU, можете да изследвате света без дори да напускате дома си. Съжителството с чуждестранен ученик ви дава възможност да научите много за културата, езика, начина на живот, традициите в неговата родна страна. Това е невероятна възможност да разберете света по-добре и да създадете връзка с човек от друга държава. И все пак не забравяйте – винаги ще имате причина да посетите своето приемно дете/брат/сестра.


Така че…какво чакате? Грабнете възможността да опознаете света и се присъединете към семейството на YFU още днес! Нашите „гостуващи“ ученици ще пристигнат в средата на август и ще останат до края на юни другата година. Ще са на възраст между 15 и 18 години и може да са от най-различни и интересни за вас държави.

YFU приема всякакъв вид семейства: с деца или без, еднополови двойки, самотни родители/възрастни без деца. Стига да имате желание да приемете ученик от друга държава, можете да се запишете и да имате година, изпълнена с незабравими преживявания! За повече информация посетете нашия уебсайт или позвънете на номер +359 2 470 65 27.

No comments:

Post a Comment