Как да убедите родители си да ви пуснат на обмен в чужбина

Tuesday, February 11, 2014

6 Европейски държави, за които може да не си помислил за твоята година в чужбина

Решил си да отидеш на обмен … но къде? Изборът не винаги е лесен! За тези от вас, които искат да останат по-близо до дома си по време на едногодишното си пътуване, ще предложим следните дестинации в Европа, за които може да не сте помислили още.

Стокхолм, Швеция
1. Швеция

Швеция е страна на дълги, светли лета и красиви снежни зими. Ако предпочиташ да си навън-сред природа, Швеция никога няма да се изчерпа откъм красивите неща, които можеш да видиш.

Независимо дали ще отседнеш в модерен голям град или в малко китно градче, заобиколено от невероятна природа, ще изживееш невероятната гостоприемство на местните хора, когато те поканят на гости и опиташ скандинавската кухня (която включва еленско месо!). не забравяй да попиташ за ‚фика“!

Чески Крумлов, Чехия Pепублика
2. Чешка Република

Живописна държава с богата история – Чешката Република е пълна с красиви древни замъци и манастири, както и исторически градове, които ще те накарат да се чувстваш като човек, пътуващ назад във времето. Ще имаш възможността да станеш част от ски-лагера с ученици от YFU Словакия за междусрочния семинар, ще опознаеш невероятните кътчета на страната и разбира се, ще научиш чешки език.

Чешката Република е от най-младите европейски страни в програмата на YFU, приема гостуващи ученици от 2007 насам, затова и няма много интернационални ученици, което със сигурност ще те направи обект на интерес сред бъдещите ти съученици. Приготви се да направиш много нови приятели!

Порвоо, Финландия
3. Финландия

Финландия е държавата с най-висока консумация на кафе на глава от населението, има една от най-добрите образователни системи в света и е родното място на Дядо Коледа. Докато си във Финландия ще се изживееш четири отделни сезона в страна с невероятни девствени пейзажи, ще се насладиш на зимните спортове също толкова много, колкото и на дългите летни дни. Най-северният град във Финландия, има повече от 40 дни, в които слънцето не залязва – т. нар. Бели нощи.

Официалните езици са фински и шведски, а това какъв език ще учиш, зависи от това къде ще живееш. Ако си авантюристично настроен, може да опиташ и двата. Финландците са честни, откровени и повечето имат отлични познания в английския език, така че със сигурност ще ти помогнат да научиш езика/езиците им.

Руж, Естония
4. Естония

Естония е красива държава, намираща се на Балтийско море, с обширни крайбрежни линии и гори, които покриват около 50% от площта. Само с 1.000.000 жители, Естония има много дива, недокосната от човешка ръка природа. Докато си на обмен, имаш възможността да пътуваш не само из страната на различни семинари, но и до Хелзинки за един уикенд и до северна Латвия.

YFU Естония предлага както стандартна академична програма, така и пет специални програми: природа, музика, изкуство, кино и театър. Без значение коя програма ще избереш, ще имаш часове за невероятната история и култура на Естония, а разбира се и ще научиш естонски.

Високите Татри, Словакия
5. Словакия

YFU-Словакия също е все още млада организация и учениците на разменни начала в Словакия са все още рядкост. Малка държава в Централна Европа, Словакия е известна с красивата си природа и културните събития. Също така, страната има богата история и най-големия брой замъци и дворци в света.

След пристигането си ще посещаваш интензивен курс по словашки език и тогава няма да имаш никакви пречки да си намериш много нови приятели – местните ще те харесат заради интереса ти към културата и езика им. Докато си там не забравяй да посетиш местен фестивал, като ‚Fasiangy’ (Карнавал), Коледните пазари и някой от музикалните фестивали.

Амстердам, Холандия
6. Холандия

Разположена в ъгъла на Европа, Холандия е една от тези страни, която не си обмислил като вариант за пътуването си. Известна със страхотното си сирене (но не толкова, колкото българското, разбира се), вятърни мелници и лалета, тази малка държава има какво да ти предложи за твоята година в чужбина.

Може да бъдеш настанен в приемно семейство и без значение къде си, определено ще намериш много приятелски, широкоскроени хора, които ще ти помогнат да научиш датски. Холандия е известна с красивата си природа и с факта, че хората карат колела навсякъде, затова не забравяй да покараш докато си там и да опознаеш страната по техния начин.


Година в която и да е от тези държави ти звучи добре? Свържи се с нас още днес, чрез линка към нашия уебсайт.

No comments:

Post a Comment