Как да убедите родители си да ви пуснат на обмен в чужбина

Tuesday, January 21, 2014

От къде пари?

Срокът за записване за стипендиите на YFU изтече, но не се отчайвай! Ако все пак искаш да станеш част от кампанията през 2014 г., винаги можеш да събереш пари, за да осъществиш своето пътуване. Много ученици, също като теб, вече събраха пари. Всичко, което ти е нужно е мотивация и малко креативност. Запиши се за участие в програмата до 10. Февруари 2014 и започни да обмисляш как да си набавите необходимите средства.

Снимка: 401(K) 2012
Ето и нашите съвети:

1. Помоли семейството и приятелите си

Спомени пред близките си, че имаш нужда от техния принос за твоето пътуване вместо подаръци за празниците. Кажи на всички, че спестяваш за да учиш в чужбина, свържи се с роднините си – баби, дядовци, лели, чичовци, приятели, съседи – разбери дали биха имали възможност и желание да те подкрепят. Използвай социалните мрежи, информирай повече хора, помоли ги за помощ. Капка по капка можеш да напълниш океан.

2. Използвай уменията си

Ако имаш умения или специални таланти, можеш да ги използваш да събереш пари за пътуването си. Можеш да готвиш, рисуваш или свириш на инструмент? Пееш или танцуваш? Опитай да продадеш невероятните сладки, които си изпекъл,красивите си картини или записани CD-та, направи импровизиран концерт! Използвай креативното си мислене, за да направиш талантите си твои първи помощници  за осъществяването на мечтите ти.

3. Продай ненужните вещи

Със сигурност притежаваш вещи, които вече не използваш, помисли дали си струва да ги продадеш и да добавиш пари към спестяванията си за пътуване. Учениците в други страни продават нещата си на гаражни разпродажби или в интернет (сайтове като eBay). Бъди новатор и измисли най-подходящия за вашата страна начин.

4. Намери спонсор

Преди време имахме спонсори, които помагат на българските ученици да станат част от програмата на YFU. Проучи различни организации и фирми, които са свързани с избраната от теб дестинация, с избраната от теб сфера на развитие или с твоето училище/семейство/приятели по някакъв начин. Ние с удоволствие ще ти дадем писмо, с което да се представиш пред тези организации.

5. Намери си почасова работа

Ако си над 16 и имаш писмено разрешение от родителите си, е възможно да си намериш почасова работа. Това е чудесен начин да събереш пари за твоето пътуване. Надомна работа, няколко часа на седмица в магазин, да разхождаш кучета или да гледаш дете… може да е забавно и със сигурност полезно!

Надяваме се да сме ти дали някои идеи как да започнеш със спестяванията за предстоящата учебна година. Ако имаш въпроси относно начините на плащане, свържи се с нас! Не забравяй да се запишеш до 10. Февруари 2014!

Успех!  

No comments:

Post a Comment